Anar a la moda pot sortir car. Sinó que l'hi preguntin a una dona australiana que va estar quatre dies hospitalitzada per portar uns pantalons texans massa estrets, segons un cas que recull la revista mèdica 'Journal of Neurology, Neurosurgery & Psychiatry'.

La dona de 35 anys, que va passar diverses hores de ajupida mentre ajudava a una amiga amb una mudança, va arribar al Royal Adelaide Hospital amb els peus entumits i gairebé sense poder caminar. "Creiem que la postura i els jeans van causar el problema", han indicat fonts hospitalàries.

L'afectada va explicar als metges que cada vegada notava els pantalons més cenyits mentre ajudava a la seva amiga. I quan es dirigia a casa va notar que perdia sensibilitat a les cames i finalment va caure, sent incapaç de aixecar-se.

Ja a l'hospital, els metges van haver de tallar els seus 'skinny jeans' i van observar que la jove tenia les cames inflades. El diagnòstic va ser que patia 'síndrome compartimental', una patologia que suposa un augment de la pressió arterial i que pot provocar seriosos danys en músculs i nervis, així com problemes en el torrent sanguini.

Els experts recorden que no s'ha d'estar a la gatzoneta molt temps amb jeans ajustats. Si noten alguna molèstia o sensació de formigueig, s'han de posar inmediantamente dempeus i moure.