29 de desembre de 2015
29.12.2015

Consells per cuidar la teva flor de Pasqua

Aquestes plantes, típiques del Nadal, poden aguantar tot l'hivern i fins i tot florir de nou a l'any següent

31.12.2015 | 13:02
Consells per cuidar la teva flor de Pasqua

Les flors de Pasqua són segurament una de les més clàssiques tradicions d'aquestes festes. Aquestes plantes afegeixen un toc de festivitat a la casa amb el seu color vermell brillant. Per això a Catalunya, milers de flors de Pasqua o ponsèties es venen durant els dies previs al Nadal.

Les flors de Pasqua van des del vermell més vibrant fins al groc pastís i tenen la mala reputació de ser plantes difícils de mantenir, però això no és així. Amb uns senzills consells pots aconseguir que les teves flors de Pasqua aguantin durant setmanes i fins i tot que arribin a florir el nadal de l'any següent.

Un cop escullis la flor de Pasqua adequada, hauràs de pensar en quin lloc vols col·locar-la. Tria una zona de la casa ben il·luminada per col·locar la flor de Pasqua. No la posis en llocs freds o molt a prop de la finestra.

Consells per cuidar la teva flor de Pasqua: la temperatura
Pel dia, una temperatura de 20 graus és perfecta per cuidar la teva flor de Pasqua. Si aquesta temperatura cau fins als 15 graus a la nit no et preocupis, la teva planta es mantindrà intacta. El que no has de fer és moure-la en les hores més fredes a una altra zona de la casa, és millor deixar-la sempre al mateix lloc.

Moltes vegades, en el moment en què les fulles de les flors de Pasqua comencen a caure ens espantem i deixem la planta de costat, pensant que ja no té solució. Però compte, això no és així.

Les raons més comuns per a que caiguin les fulles d'una flor de Pasqua són la calor, la sequedat o l'estrès de recol·locar-se en un nou lloc. Si mantens la flor de Pasqua al mateix lloc i la regues amb abundant aigua, aconseguiràs que torni a la normalitat en poc temps.

Si has aconseguit que el teu flor de Pasqua sobrevisqui durant tot l'hivern i vols que torni a florir en la següent estació segueix regant-la regularment fins a la meitat de la primavera. Després deixa-la assecar fins que es marceixin les tiges.

Després mantin-la en un lloc sec fins que acabi l'estació, llavors talla la part seca de la planta i deixa només una petita tija. En aquest moment comença a regar-la perquè creixi i floreixi de nou.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit