03 de agost de 2016
03.08.2016

Neix una girafa en perill d'extinció al Zoo de Barcelona

El seu nom es triarà per votació popular a través de les xarxes socials i presencialment al zoològic

03.08.2016 | 19:28
Neix una girafa en perill d'extinció al Zoo de Barcelona

El Zoo de Barcelona té un inquilí més des d'aquest juliol. És una cria de girafa de la subespècie 'Rothschildi', classificada en perill d'extinció per la Unió Internacional per la Conservació de la Natura (UICN). És un mascle, va néixer el 13 de juliol en un part d'una hora i mitja i el seu estat de salut és bo. Després d'estar uns dies sola amb la seva mare, la Nuru, a les instal·lacions interiors, s'ha començat a relacionar amb una altra femella adulta del zoo i a tenir contacte visual amb el seu pare, el Kayac, amb qui s'associarà quan sigui més gran per tal d'evitar algun contacte físic que pugui implicar qualsevol risc. El nom de la petita girafa es triarà per votació popular a través de les xarxes socials i presencialment al zoològic.

La subespècie de girafes 'Rothschildi' està particularment amenaçada en els seus llocs d'origen, ja que només en queden 2.500 en llibertat i en grups molt fragmentats en certes regions d'Uganda i Kènia. A més, en parcs zoològics n'hi ha uns 500 exemplars. És per aquesta raó que el Zoo de Barcelona ha qualificat el naixement de la girafa de "rellevant" pel que fa a la conservació d'aquesta espècie.

Aquest és el primer naixement de girafa que té lloc a les noves instal·lacions de la Sabana Saheliana. Un espai que té una superfície total de gairebé 1.350 metres quadrats, entre el pati i els dormitoris. Aquesta nova instal·lació forma part d'un dels projectes més ambiciosos del Pla Estratègic del Zoo 2012-2010. És un espai representatiu del bioma de la sabana, on es podran observar conjuntament elefants, girafes i lleons i altres espècies com les gaseles Dorcas, les gaseles Mohor, els facoquers, els estruços, les tortugues d'esperons i les mangostes.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook