No ha arribat als 2,4 milions d'euros que va aconseguir fa dos anys el que té el rècord mundial, però un exemplar del còmic en què va aparèixer per primera vegada Superman, el 1938, ha aconseguit en una subhasta organitzada per Heritage Auctions un preu de 860.000 euros, gairebé un milió de dòlars.

Segons informa avui la casa de subhastes a la seva pàgina web, aquesta joia per als amants dels còmics és una de les aproximadament cent còpies que existeixen encara del primer número de la sèrie "Action Comics 1" i que destaca pel seu bon estat de conservació, un 5,5 en l'escala de 10 que estableix la CGC (Certified Guaranty Company).

L'exemplar que ha sortit a licitació en aquesta subhasta, celebrada ahir a la nit a Dallas (Estats Units), prové de la col·lecció d'un aficionat que no va voler identificar-se que l'havia adquirit al seu torn en els anys 90 per una mica més de 23.400 euros (26.000 dòlars).

La licitació per l'exemplar, segons Heritage Auctions, va sobrepassar "molt ràpid als 750.000 dòlars" (675.500 euros) i va arribar a 956.000 $.

Els exemplars d'aquest número 1, dels quals ja s'han subhastat altres amb preus milionaris, es van vendre al juny de 1938 a 10 centaus.

Abans que Derran Adams decidís subhastar a eBay, per un preu de sortida de 0,99 dòlars (0,74 euros) a l'agost de fa dos anys l'exemplar de Superman que s'ha convertit en el més car de la història, el rècord el tenia una altra còpia d'aquest mateix còmic propietat de l'actor Nicolas Cage, que el va vendre el 2011 per més de 2 milions de dòlars (1,5 milions d'euros).

El còmic subhastat es va publicar al juny de 1938 i en la seva portada apareix per primera vegada un desconegut superheroi anomenat "Home de Ferro", sèrie que els col·leccionistes consideren el "Sant Grial" dels còmics de Superman.