La pluja de meteors més famosa de l'estiu, els Perseids (també coneguts com a Llàgrimes de Sant Llorenç) arriben a la seva màxima activitat la nit de l'11 al 12 d'agost. Segons expliquen els experts, aquest any serà la més intensa dels últims anys, amb uns 150 meteors per hora, quan el normal són 100.

El cometa progenitor de les Perseides, el 109P / Swift-Tuttle, deixa rere seu un deixant de petites partícules que en entrar en contacte amb l'atmosfera terrestre s'escalfen per fricció i es vaporitzen, donant lloc a la pluja d'estrelles.

El primer pic d'activitat d'aquest fenomen es produirà entre les 02.00 i les 06.00 hores (hora catalana), mentre que el segon tindrà lloc entre les 13.00 i les 15:30 hores del dia 12. En aquest cas, en coincidir amb horari diürn no seran tan visibles.

I és que, aquesta pluja té una millor visibilitat a l'hemisferi nord, ja que la constel·lació de Perseu, el seu radiant, apareixerà pel nord-est a partir de les 22.00 hores i romandrà visible durant tota la nit a la vegada que va guanyant altitud.

Cels clars a tot el país

Per poder observar-les millor, els experts recomanen consultar el temps abans, per comprovar que no hi haurà núvols i saber quina temperatura farà. No cal telescopi ni prismàtics, però sí allunyar-se de la ciutat per evitar la contaminació lumínica. Al camp, amb una gandula o estoreta, serà el lloc perfecte per veure la pluja d'estels, segons els experts.