24 de agost de 2016
24.08.2016

Troben a Filipines una perla d'ostra de 34 quilos

Un pescador la va guardar durant deu anys, si es confirma la seva autenticitat, es convertirà en la més gran del món

24.08.2016 | 15:43
Troben a Filipines una perla d'ostra de 34 quilos

Un pescador filipí ha guardat durant deu anys una perla d'ostra de 34 quilos que si es confirma la seva autenticitat es convertirà en la més gran descoberta en el món, per davant de la de Lao Tzu o perla d'Al·là, de 6,4 quilos, informen avui mitjans locals.

El pescador va trobar la perla en aigües de l'illa de Palawan (oest del país) i la va conservar tot aquest temps sota el seu llit com un talismà, segons el diari Inquirer.

Una mudança va treure a la llum la descomunal peça i un familiar del pescador, Aileen Cynthia Amurao, que treballa a l'oficina provincial de Turisme, va decidir portar-la a l'Ajuntament de Puerto Princesa, la capital de la província.

Amurao ha indicat en declaracions al citat rotatiu que en un principi va confondre la concreció de 61 centímetres d'ample per 21 centímetres de llarg amb un corall extret del fons marí.

Les autoritats municipals de Puerto Princesa estan a l'espera que un especialista els ajudi a determinar si realment es tracta de la perla d'ostra més gran descoberta en el món o es tracta d'una altra cosa.

La perla coneguda com de Lao Tzu o d'Al·là, que és la major localitzada fins ara, també va ser descoberta a Filipines, al mar de Joló, el 1939, i va ser taxada en 93 milions de dòlars (82.400.000 d'euros ) el 2003.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook