01 de setembre de 2016
01.09.2016

Explota un coet espacial a Florida sense deixar víctimes

L'aparell, que no anava tripulat i era de l'empresa privada SpaceX, havia d'aterrar en una plataforma marina

05.09.2016 | 07:18
Columna de fum provocada per l´accident del coet.

Un coet Falcon 9 de SpaceX, una empresa espacial privada, ha explotat aquest dijous a la zona de llançament de Cap Canaveral, a Florida, sense que s'hagin produït víctimes en el succés, segons l'empresa, citada per Reuters.

SpaceX ha explicat que s'ha produït una "anomalia" a la rampa de llançament durant una prova i el resultat ha estat la pèrdua del coet i la càrrega.

Un enginyer del Centre Espacial Kennedy ha indicat a ABC News que SpaceX estava en procés de realitzar una prova de proveïment de combustible a la llançadora 40 de Cap Canaveral quan s'ha produït l'incident. Segons ha precisat, l'explosió s'ha sentit a totes les instal·lacions.

Brian Purtell, portaveu de l'Ala Espacial 45 de la Força Aèria, que controla les operacions espacials de Cap Canyar, ha indicat a la cadena que el personal ha estat evacuat de les instal·lacions. "Una vegada que determinem que tots són fora, llavors podrem entrar per intentar determinar el que ha passat", ha explicat.

Segons la cadena NPR, l'incident es produeix dos dies abans que SpaceX procedís al llançament d'un satèl·lit de comunicacions que havia d'ampliar l'accés a Internet a l'Àfrica.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook