28 de setembre de 2016
28.09.2016

L'amic gironí de Leonardo DiCaprio

El biòleg marí Enric Sala participa en un documental de l'estrella de Hollywood per conscienciar dels perills del canvi climàtic

29.09.2016 | 07:19

Enric Sala és un dels gironins més reconeguts del món. Biòleg marí i explorador resident del National Geographic, és el responsable del programa Pristine Seas, que l'ha portat a negociar i convèncer líders mundials per crear grans reserves marines. Fa uns mesos, Sala va publicar el llibre "Pristine Seas: Journeys to the ocean's last wild places", una obra prologada per l'actor Leonardo DiCaprio, amic del biòleg i una de les personalitats que més ha contribuït a finançar Pristine Seas.

Ara Di Caprio ha portat Enric Sala a la gran pantalla. L'estrella de Hollywood protagonitza "Before the flood" (Abans del diluvi), un documental amb el que pretén conscienciar sobre els perills del canvi climàtic. En la cinta, Di Caprio viatja per tot al món, parlant sobre aquest fenòmen amb nombrosos científics i experts del clima, a més dels líders mundials, entre ells el president Obama.

En el documental, Sala i Di Caprio viatgen a l'àrtic i des d'una placa de gel observen un grup de narvals, una espècie de cetaci semblant a la beluga. Fa unes hores, National Geograhic ha compartit a Youtube el trailer oficial del documental, si bé fa uns dies un usuari d'aquesta xarxa social havia compartit mig minut de l'escena que comparteixen Sala i DiCaprioAquest setembre DiCaprio ha presentat el documental en diferents festivals i també ha impulsat una campanya per fer projectar la cinta en escoles, per conscienciar els joves de l'amenaça del canvi climàtic. Ell mateix s'ha encarregat de fer-ne promoció a través del seu compte d'Instagram, on torna a recòrrer a la imatge on ell i Enric Sala observen narvals.

 

#Climatechange is the most critical and urgent problem facing our world today, and it must be a top issue for voters this election day. Proud to bring #BeforetheFlood to college campuses to engage young voters to hold their leaders accountable. @fisherstevens @insurgentdocs #NationalVoterRegistrationDay #Regram #RG @NatGeoChannel: In celebration of #NationalVoterRegistrationDay, we´re partnering with @RocktheVote and @theSkimm to bring @FisherStevens and @LeonardoDiCaprio's #BeforeTheFlood to 50 universities around the #UnitedStates. Let´s get 50,000+ students informed on #climatechange and registered to vote! #rockthevote #voterregistrationday Want your school to host a screening? Click the link in our bio: http://on.natgeo.com/2dpKZU5

Una foto publicada por Leonardo DiCaprio (@leonardodicaprio) el


Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema