La vida a la Terra pot resultar molt agradable, però la veritat és que problemes com l'efecte hivernacle, l'escalfament global, l'explotació de recursos, la superpoblació d'algunes zones i altres fenòmens actuals fan que el Planeta Blau es trobi sotmès a una càrrega molt important.

Per aquest motiu -i també a mode de Pla B per quan el sol comenci a devorar als planetes més propers- alguns veuen en Mart una opció bastant factible per continuar la pervivència de la raça humana. Elon Musk és un d'aquells que aposta decididament per aquesta idea i, per això, la seva empresa Space X ja ha presentat el seu pla de colonització.

Viatges a Mart per 90.000 euros

Vols iniciar-te en aquesta aventura espacial i viatjar fins al planeta vermell? Doncs et costarà uns 90.000 euros. Així ho ha anunciat la companyia en una conferència publicada a YouTube i la seva web oficial.

Tot i que els primers viatges seran més cars, ja que la reducció de preus no es produirà fins que aquest tipus de trasllats siguin una mica més habituals. La idea és que unes 1.000 naus tinguin capacitat per transportar unes 100 persones, d'aquesta manera, seria sostenible a nivell econòmic per a la seva empresa. A dia d'avui, calculen que portar un home a Mart costaria uns 9.000 milions d'euros. D'aquí la necessitat que aquest sistema es torni atractiu per a la gent, només així s'aconseguirà reduir el preu.

Si vols viatjar ... has d'estar disposat a morir

El més curiós és que Elon Musk ha dit que per iniciar-se en aquest projecte cal estar preparat per a la mort. "Els primers viatges seran molt perillosos", va advertir el fundador de Space X.

La companyia assegura que espantar no és la seva comesa però és realista i explica que el "risc d'una fatalitat" no es pot evitar. En qualsevol cas, consideren que és important crear com més aviat possible una colònia humana al planeta vermell.

La idea és que en uns 10 anys ja hi hagi un grup de persones vivint allà. Una nova llar en el qual, suposadament, trigarien uns tres mesos a arribar. El primer viatge seria el 2022.