És molt difícil mantenir l'ordre en una cuina, perquè no només hi emmagatzemem menjar, també la bateria, coberts, draps, tuppers, plats, bosses... Una infinitat d'elements que en només uns segons poden perdre la seva harmonia i crear un perfecte minicaos.

És imprescindible mantenir cert ordre per cuinar a gust, trobar les coses d'una manera fàcil, evitar accidents casolans, ser pràctics i economitzar el temps. El bé és que per aconseguir una cuina zen i ordenada no fa falta invertir molts diners. Amb una mica d'imaginació aconseguirem petites solucions per a cada cosa. Aquí van algunes idees genials d'usuaris que comparteixen els seus arranjaments i invents a través de les xarxes socials.

Les tapes, a part

Fotos: Pinterest Taringa i Pinterest ento2

Si hi ha alguna cosa difícil d'encaixar en els armaris són les tapes, tant dels tuppers com les de les cassoles, olles o paelles. La solució és inventar un compartiment aparti específic per a elles. La part interior de la porta de l'armari pot ser un bon lloc. Amb la instal·lació d'un simple arxivador o una barra de metall, posaràs les tapes en el seu lloc.

Penja les tasses

Foto: Pinterest 1001 consells.

El munt de tasses complica la tasca d'apilar-les una sobre les altres sense que caiguin. Una solució pràctica, fàcil i d'allò més ordenada és clavar petits ganxos en la part inferior de la balda o de l'armari per penjar allí les tasses. D'aquesta forma no només evitem que caiguin les tasses per estar mal apilades sinó també aprofitem tot l'espai vertical de l'armari de rebost.

Cada drap amb la seva pinça

Foto: Pinterest purasmanualidades

Una manera de tenir ordenats els draps de cuina sense que molestin en els fogons o de la taula és creant un penjador de pinces. Hi ha diverses maneres de dur-ho a terme. Una és enganxant les pinces de la roba a una fusta que serveixi de base i que al seu torn se sostingui d'un colgador, com en la fotografia. Una altra via més senzilla és utilitzant cinta adhesiva per les dues cares en cada pinça i enganxar-la directament a la paret. Tu tries!

Paelles en fila

Foto: Pinterest wordpress

Què fer amb les paelles? L'etern dubte de qualsevol cuina petita. Aquest mètode per penjar-les i poder extreure el carril del propi armari perquè sigui més còmode guardar-les i extreure-les es presenta com una gran solució. A més si vols agafar l'última paella, no fa falta que treguis totes les anteriors; així evites temps i enfarfecs.

Productes de neteja alineats i ben distribuïts

Foto: Pinterest micasa / Life Hacks

Els distribuïdors, divisors, organitzadors... són fonamentals en la nostra cuina. De sobte una porta cobra nova funcionalitat gràcies a aquest pràctic colgador amb butxaques. Una altra de les maneres de treure-li partit a la part d'a baix de l'aigüera és amb aquest petit distribuïdor en el qual col·locar els productes de neteja.

Organitza els ganivets

Foto: dominiomundial

És un dels utensilis més perillosos de la cuina i és important emmagatzemar-los bé amb l'objectiu d'aprofitar l'espai i a més de no tallar-nos a l'hora de triar un. Utilitza un organitzador de ganivets en els teus calaixos per tenir-los tots sempre a la vista.

Caixes de mocadors buides per emmagatzemar les bosses

Foto: dominiomundial

Quan se t'acabin els mocadors de paper d'una caixa, no la tiris a les escombraries. Es converteix en el contenidor ideal per organitzar les teves bosses de plàstic en comptes de tenir-les en algun calaix o borsa buida.

Aprofita cada racó de la cuina

Foto: Pinterest pres studio

Quan entre electrodomèstics i parets queden petits espais, l'ideal és aprofitar-los amb un moble extraïble. No importa com sigui d'estret, hi ha molts utensilis de cuina que trobaran allí el seu espai perfecte per ser emmagatzemats.