El cònsol de Mèxic a Barcelona, Fidel Herrera Beltrán va presentar ahir la seva renúncia irrevocable, segons ha informat la Secretaria de Relacions Exteriors (SRE). Herrera havia estat recentment denunciat per haver subministrat presumptament medicaments falsos a pacients de càncer quan va ser governador de Veracruz.

El 17 de gener, el governador de l'estat oriental de Veracruz, Miguel Ángel Yunes, va denunciar que els seus antecessors Fidel Herrera i Javier Duarte, aquest últim pròfug de la justícia, van comprar i van subministrar medicaments falsos en tractaments de quimioteràpia per a malalts de càncer. «En l'època d'Herrera va ser quan va iniciar aquest procés, qui rep la informació és el govern de Duarte i no fa res», va assenyalar en una entrevista radiofònica. Yunes va revelar que les compres dels medicaments falsos van començar durant el govern d'Herrera i es van descobrir amb Duarte.

La Secretaria de Salut va anunciar el 18 de gener que la Comissió Federal per a la Protecció contra Riscos Sanitaris (Cofepris) investigarà el presumpte ús de medecines falses en pacients de càncer a Veracruz. L'organisme «farà una investigació a fons i presentarà la denúncia en cas de documentar amb validesa tècnica i científica» les denúncies públiques de Yunes.