La revista Playboy tornarà a publicar nus en les seves portades després que els seus responsables consideressin que va ser un error la retirada el 2015 d'aquestes imatges que van fer cèlebre a la publicació durant dècades. «Seré el primer a admetre que la forma en què la revista retratava la nuesa estava passada de moda, però eliminar-la per complet va ser un error», va assegurar, mitjançant el seu perfil a la xarxa social Twitter, Cooper Hefner, cap creatiu de Playboy i fill del famós fundador de la revista, Hugh Hefner. «La nuesa no era el problema. Avui recuperem la nostra identitat i reclamem qui som», va afegir l'executiu, en un comunicat que va sorprendre a tothom.

Aquesta decisió torna Playboy als seus orígens després que a l'octubre de 2015 la publicació anunciés la seva històrica renúncia a la publicació de fotografies de dones totalment nues a la portada. En aquell moment, la direcció de Playboy va basar el seu moviment en la realitat imposada per internet, on abunden els continguts sexuals accessibles de manera gratuïta a tothom.

Poc després de desvetllar que la revista rectifica de nou el seu rumb, dilluns a la nit, la marca va promocionar en les xarxes socials l'etiqueta #NakedIsNormal, que traduït de l'anglès significa «el nu és normal». D'aquesta manera, el número corresponent a març i abril de Playboy comptarà amb una portada protagonitzada per la model Elizabeth Elam sense roba.

La filosofia de la publicació

Més enllà del seu missatge a Twitter, Cooper Hefner també va publicar ahir un text al web de la revista en què va reflexionar sobre la filosofia de Playboy. «Al llarg dels anys, Playboy ha evolucionat en alguna cosa molt més gran del que Hugh Hefner va poder esperar, i el (logotip) del conill es va convertir en una mena de test de Rorschach de l'actitud de la gent cap al sexe ( ...). El que veus tu en aquest conill diu més de tu que qualsevol altra cosa», va escriure Cooper Hefner.

En la seva opinió, Playboy ha promogut, durant la seva existència, la «conversa saludable» sobre el sexe mentre ha animat el diàleg sobre les opinions socials, religioses i polítiques. Segons Hefner, Playboy ha lluitat pels drets civils i la llibertat d'expressió, donant la seva opinió sobre la política en el món actual.