L'espai gastronòmic del Liceu, Òpera Samfaina, oferirà durant dos mesos, fins Setmana Santa, un menú format per plats de restaurants gironins, amb l'objectiu de promocionar i donar a conèixer la gastronomia pròpia de la demarcació. El menú, presentat ahir a l'espai barceloní, ha estat dissenyat per destacats cuiners instal·lats a les comarques gironines, com Josep Maria Massó, del restaurant BEAuTy de Llívia, Anna Casadevall, de La Xicra de Palafrugell, i Montserrat Fontané, del Can Roca de Girona.

Massó presenta per a l'ocasió un «trinxat» de la Cerdanya amb col d'hivern, Casadevall un «suquet» de Calella de Palafrugell i Fontané, mare dels germans Roca, un fricandó de vedella de Girona. Aquests plats es completen per una tapa d'anxoves El Xillu de l'Escala i uns bisbalencs de la famosa Pastisseria Sans de la Bisbal d'Empordà.

El director d'Òpera Samfaina, Jordi Armengol, va dir durant la presentació del menú que l'obertura d'aquest espai al Liceu, ara fa sis mesos, va sorgir de la idea de muntar un «teatre de tapes» on confluïssin tant les gastronòmiques com les «tapes d'art» que molt aviat «es viuran aquí, amb mostres d'òpera i altres arts escèniques».

Armengol va afegir que, en el pla gastronòmic, «volíem veure aquí representada la gastronomia catalana, amb la voluntat de trobar el millor del nostre país i el millor de cada casa» i, en aquest sentit, durant els pròxims dos mesos s'oferirà aquesta selecció de plats i productes gironins.