01 de abril de 2017
01.04.2017

Una coral entre les confraries serà la novetat de la processó de Setmana Santa de Girona

El pregó anirà a càrrec de la directora de Càritas, Dolors Puigdevall, el 6 d'abril. Els actes busquen la comunió entre vessants tradicional i religiós

01.04.2017 | 01:43
Joan Pujol, Eva Palau, Rosa Domingo i Xavier Cassan en la presentació dels actes.

La participació de la coral Vergelitana serà la gran novetat de la Processó del Sant Enterrament (14 d'abril) de Girona. El grup farà intervencions de dos minuts en quatre punts: Sant Fèlix, la Rambla, plaça del Vi i la Catedral, mentre van avançant els passos. S'espera que a la processó hi intervinguin unes 1.400 persones , moltes de les quals de les dotze confraries de la ciutat. També hi haurà un grup de timbalers. Tot plegat per aconseguir una millor ambientació.

A diferència d'altres anys, la guàrdia del Sant Sepulcre anirà a darrere de tot i no obrirà el pas, sinó que serà el manípul dels Manaies, que com sempre farà figures i creuaments, com la roda i l'estrella a la plaça del Vi.

Com en els darrers anys, la processó començarà a les nou del vespre i farà el recorregut passant primer per la Rambla des de la Catedral i posteriorment per la plaça del Vi després del pas pePont de Pedra i per un lateral de la plaça Catalunya. L'actual recorregut busca evitar aglomeracions, tal com ha explicat el cap de la comissió de la processó, Joan Pujol.

Els actes de la Setmana Santa gironina però, arrencaran el 6 d'abril amb el pregó a càrrec de la directora de Càritas, Dolors Puigdevall. La presidenta de la Junta de Confraries de Setmana Santa, Rosa Domingo, ha exposat que se l'ha escollit perquè serveixi per sensibilitzar en una època complicada econòmicament per molts ciutadans.

Precisament la inclusió és un dels valors que marcaran l'edició d'enguany. «Les activitats són una comunió entre el vessant tradicional i religiós de la història i han de demostrar la cultura oberta i de respecte que caracteritza Girona», ha dit la regidora de Dinamització del Territori, Eva Palau.

Altres activitats d'aquesta Setmana Santa són la benedicció de palmes ( 9 abril), el concert de música sacra a les esglésies del Mercadal i de la Mare de Déu dels Dolors (8 i 9 d'abril) i el concert de la banda de música La Lira, de Vilafamés (15 d'abril). Tamblé l'exposició de passos a l'església dels Dolors (9 a 13 d'abril), coneguda com a Exposanta.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema