El pendonista de la Confraria de Jesús Crucificat-Manaies de Girona serà Pere Ordis, que ha format part de diverses juntes directives i durant molts anys va ser el vocal de la cavalcada de Reis. Tot i que Ordis viu al barri de la Devesa- Güell, estendard de la confraria s'haurà de dur a casa de la seva filla, que viu al carrer de la Rutlla, número 39, perquè el seu habitatge està en obres, segons ha explicat el representant dels Manaies de Girona, Xavier Cassan.

Com és tradició, els Manaies sortiran el dimecres de Setmana Santa (12 d'abril) a les vuit del vespre des de la seva seu, a Sant Lluc, per anar fins al carrer de la Rutlla a lliurar el penó. Allà hi ha la porta d'entrada. No obstant, el penó quedarà lluint fins divendres abans de la processó a la façana del riu Onyar, al carrer de la Font del Rei, que és on l'habitatge té el balcó. Per aquest motiu, els armats acabaran deixant el carrer de la Rutlla i baixaran primer pel carrer de la Font del Canó fins al de la Font del Rei.

Els maianes tornaran a sortir el Divendres Sant a recollir el pendonista i l'estendard de la confraria per participar posteriorment a la processó. Abans però, faran l'entrega dels guardons a aquells confrares que aquest any fan la seva vint-i-cinquena sortida.