Un diamant rosat de 59,6 quirats anomenat «Estrella Rosa» va arribar ahir als 71.200.000 de dòlars (66,7 milions d'euros) en una subhasta de Sotheby's a Hong Kong, convertint-se en la joia més cara mai abans subhastada, segons va anunciar la casa de subhastes britànica. Chow Tai Fook Enterprises, un conglomerat d'empreses de Hong Kong amb àmplia presència en el sector de la joieria, els hotels, els casinos i el desenvolupament immobiliari, es va fer amb la preuada peça en una licitació amb altres dos compradors anònims, realitzada per telèfon.

La subhasta, que havia generat una gran expectació, finalment no va superar els deu minuts. En ella, el diamant rosa va arribar a un preu de 490 milions de dòlars de Hong Kong (59 milions d'euros), als quals el nou posseïdor haurà d'afegir 8,2 milions de dòlars (7,6 milions d' euros) en concepte de primes, el que eleva la suma final a 71,2 milions de dòlars. El director internacional de la divisió de joies de Sotheby's, David Bennett, que va ser l'encarregat de dirigir la subhasta, la va qualificar ahir de «venda històrica».

El nou propietari de la pedra compta amb una extensa xarxa de joieries sota el nom de Chow Tai Fook, amb més de 2.000 establiments a la Xina i Hong Kong, que li permeten un dels primers llocs de quota de mercat en el gegant asiàtic, on el del luxe és un pròsper sector. La companyia ja va adquirir el 2010 un diamant de 507 quirats pel qual va pagar 35.300.000 de dòlars (33 milions d'euros), amb el qual va establir un rècord pel preu més alt pagat per un diamant en brut, que ara ha estat superat amb escreix per l'«Estrella Rosa».