El Teatre Casino Llagosterenc va acollir dissabte la presentació del llibre Entre dictadures, Llagostera 1923-1943, de Jordi Bohigas Maynegre. El treball de Bohigas és el guanyador de la VII Beca Esteve Fa Tolsanas i s'endinsa en uns anys intensos i convulsos que serveixen per entendre el passat més recent de la vila de Llagostera.

En aquests vint anys se succeeixen fins a 21 alcaldes i quatre canvis de règim: la Dictadura de Primo de Rivera, la II República, la revolució socialitzant de 1936 i la dictadura franquista. El llibre plasma els diferents corrents polítics, les intrigues en el si de l'Ajuntament, els projectes fallits i els exitosos, la violència o els anys de l'estraperlo.

La presentació del llibre s'emmarca dins els actes de record i homenatge a Eugeni Gurnés i Bou, exalcalde llagosterenc. Precisament la mort de Gurnés, el darrer represaliat executat per causes de la guerra, el 7 de maig del 1943, suposa el punt final del llibre de Bohigas.

L'historiador Joaquim Alavardo Costa va ser l'encarregat de presentar l'acte, i tot seguit es va projectar el documental Eugeni Gurnés, sumari obert. Els actes de record i homenatge a Eugeni Gurnés Bou van iniciar-se el passat cap de setmana amb la descoberta de la placa del parc dedicat a l'exalcalde i sindicalista llagosterenc.