Als i les 'influencers' se'ls pressuposa la seva capacitat per influir en els seus seguidors, una cosa molt apreciada per les empreses, que cada vegada aposten més per aquesta nova estratègia de màrqueting en línia que té el seu terreny d'acció en els blocs i les xarxes socials, principalment Instagram, Twitter, Facebook, Pinterest, YouTube i Snapchat. I és que aquestes professionals (moltes viuen, i molt bé, de les recomanacions que fan de les marques) compten entre els seus seguidors amb un plus de credibilitat molt apreciat per les companyies. Són moltes les empreses que hi recorren, perquè a través d'elles poden arribar al seu 'target' d'una manera més directa, millor segmentada i amb menys 'desconfiança'. Tot això ajuda a que els seus missatges siguin més eficients des del punt de vista comercial.

En aquestes línies et presentem a quatre 'influencers' gironines capaces de crear tendència.

Patry Jordan

Fa set anys que aquesta gironina va començar a penjar a YouTube consells sobre bellesa, i més endavant també sobre fitness. Primer a través de la webcam del seu ordinador i amb l'única voluntat de compartir consells. Avui, el seu "Secretos de Chicas" és un negoci amb tota regla. Aquesta monitora esportiva i esteticista s'ha convertit en una de les prescriptores de bellesa més importants de l'Estat. Compta amb 8 milions de subscriptors en els 5 seus cinc canals de YouTube i les grans marques se la disputen. Fa uns dies que acaba de tornar del Festival de Cannes, on va compartir catifa vermella amb models i actrius. Jordan té més de 3 milions de seguidors al Facebook, suma més de 100.000 fans en dos comptes de Twitter, i és la gironina més coneguda al món entre els joves d'entre els 14 i els 30 anys.

Aquest és un dels vídeos més populars dels que Jordan ha compratit a YouTube els darrers mesos

Laura Brunet

Té prop de 190.000 seguidors a Instagram pendents de veure quina fotografia publica aquell dia. Es diu Laura Brunet, és de Salt i té només 18 anys. Apassionada per la moda, va obrir un compte en aquesta xarxa social fotogràfica ara fa sis anys com un hobbie i per seguir les seves amigues. Un perfil molt cuidat i un ritme de publicació regular van fer que anés sumant seguidors de forma exponencial, fins al punt que marques comercials la paguen per lluir els seus models o productes. Ho ha explicat en una entrevista a Diari de Girona. Aquestes són algunes de les millors imatges que han fet de Laura Brunet una de les instagramers més influents de Girona.

Alba Paul

Sumar més de 640.000 seguidors en una xarxa social com Instagram està a l'abast de molt poques persones. És el que ha aconseguit la gironina Alba Paul Ferrer en alguns mesos. El seu ascens meteòric a les xarxes va arribar gràcies a la seva relació sentimental amb Aida Domenech, coneguda com a Dulceida, una de les youtubers i blogueres de moda i tendències amb més seguidors de l'estat. La parella ha narrat el dia a dia de la seva relació a les xarxes, des dels seus inicis fins al dia del seu casament. Amb els mesos, Alba Paul ha anat guanyant entitat pròpia, fins al punt que ha arribat a fer de model de Reebok o a treballar amb marques com Font Vella, Kinder o diferents firmes de moda i complements. Convertida en una influencer per dret propi, la gironina Alba Paul -quan va conèixer la seva parella estudiava Dret a la UdG- en una recent entrevista assegurava que se sent estranya quan en sortir de casa troba gent que l´atura pel carrer "per demanar-te una foto".

Aquestes són algunes de les fotografies d'Alba Paul a Instagram

Per a més informació, clica aquí

Nadine Caldera

De les quatre influencers gironines que apareixen en aquest reportatge, és la menys coneguda. No obstant això, suma més de 64.000 seguidors a Instagram i 45.000 en el seu canal de YouTube, i ja forma part del catàleg d'una agència de models. El perfil de Caldera a Instagram està dedicat a la moda i els complements, i s'adreça sobretot a noies i joves dels tretze als 25 anys.

Aquestes són algunes de les seves fotografies a Instagram

Si t'ha interessat aquesta informació, no et perdis el reportatge Bogeria per la moda instagramer