El juliol de 1975 Julio Iglesias va passar dues setmanes a Sant Feliu de Guíxols actuant en una sala de festes. Allà va conèixer María Edite, una jove ballarina portuguesa, que assegura que hi va mantenir una relació fruit de la qual va néixer Javier.

La història no és nova. Fins i tot, Edite la va explicar públicament fa 25 anys, quan va recórrer diversos platós de televisió.

La novetat és que ara el despatx d'advocats sevillà Bufete Osuna ha aconseguit una prova d'ADN que conclou que el cantant Julio Iglesias n'és el pare.

La prova d'ADN s'ha aconseguit a Miami i anirà annexa a la demanda que es presentarà en breu.

El caràcter «absolutament lícit i contundent de la prova biològica, unida a l'alt percentatge del resultat, s'uneix a la resta de la documental per demanar que es reprodueixi aquest resultat en el marc d'un procediment judicial», explica el bufet.

Les restes d´ADN de Julio Iglesias s´han aconseguit de les escombraries, segons ha explicat l´advocat, i l´obtenció hauria estat possible gràcies a la contractació d´un equip de detectius privats que va tafanejar a les escombraries del cantant als Estats Units.

El Tribunal Suprem va dictaminar el 1999 que el cantant no era el pare de Javier, però ara el cas està a punt de reobrir-se amb noves i contundents proves.

Es tracta d'un despatx especialista en aquest tipus de casos que ja va demostrar l'any 2016 que el torero Manuel Díaz és fill de Manuel Benítez 'el cordobés', entre altres casos d'importància.

Sense anar tan lluny, dimarts vinent la figuerenca Pilar Abel està citada al l´Institut Nacional de Toxicologia per extreure´s mostres d´ADN que hauran de ser contrastades amb les equivalents de Salvador Dalí.

Fa uns dies, una jutgessa de Madrid va ordenar l´exhumació del cadàver de Dalí, que reposa sota una làpida a la gran sala de la cúpula geodèsica del Teatre-Museu de Figueres, per aconseguir mostres d´ADN.

La petició de la jutgessa s´ha fet arran de la demanda presentada per Pilar Abel, la pitonissa figuerenca que ja va perdre un judici fa anys contra Javier Cercas, a qui demanava drets d´imatge perquè ella entenia que s´havia inspirat en ella i el seu programa de tarot de Televisió de Girona per recrear un dels personatges secundaris de la novel·la Soldados de Salamina.

Aquesta és la portada de la revista 'Semana' de l'any 1992 que es feia ressó del cas: