La ciutat d'Hiroshima va commemorar durant el dia d'ahir el 72è aniversari del llançament de la bomba atòmica que va matar milers de persones al final de la Segona Guerra Mundial. La cerimònia central es va utilitzar per reclamar el desarmament nuclear global.

L'acte principal es va fer al Parc de la Pau, ja que es tracta d'un indret molt proper al lloc on va caure la bomba. La commemoració va començar a les 8.15 del matí, l'hora local en la qual va caure l'any 1945 «Little Boy», el primer artefacte nuclear que es va fer servir a la història. Després del minut de silenci va parlar l'alcalde de la ciutat, Kazumi Matsui, que va demanar als líders mundials que segueixin el tractat firmat a principis d'aquest mes. L'acord va estar firmat per 122 membres de les Nacions Unides i prohibeix les armes nuclears. Tot i així, el tractat no va estar acceptat per les potències atòmiques (i molts dels seus aliats com Japó mateix). El primer ministre japonès, Shinzo Abe, també va destacar la necessitat de tenir un món lliure d'armes nuclears i va afirmar que el seu país vol liderar el procés, encara que no va parlar directament de l'acord.

La cerimònia va comptar amb la participació de representants de més de 80 països, i de potències nuclears com la Gran Bretanya, França, Estats Units o Rússia. Allà també hi havia la subsecretària de les Nacions Unides, la japonesa Izumi Najamitsu, que va afirmar que els supervivents del bombardeig atòmic «envien un missatge heroic al món i recorden els devastadors efectes d'aquest tipus d'armes».

La bomba que va caure sobre Hiroshima va provocar la mort instantània d'aproximadament 80.000 persones. Tot i així, al cap d'uns anys les víctimes per la radiació van anar augmentant fins a doblar la xifra inicial. Tres dies després d'aquest atac, Estats Units va tornar a tirar una bomba nuclear, aquest cop sobre la ciutat de Nagasaki. Aquests fets van provocar la capitulació del Japó i el posterior final de la Segona Guerra Mundial.