Una coala blanca ha nascut en captivitat en un zoològic del nord-est d'Austràlia i les autoritats han iniciat una campanya per les xarxes socials per trobar un nom adequat per aquest rar exemplar.

La directora de l'Austràlia Zoo Wildlife Hospital, Rosie Booth, va explicar que no es tracta d'un animal albí sinó d'una femella amb el «gen platejat», probablement heretat de la seva mare, Tia.

Albí és un adjectiu que s'aplica als éssers vius que presenten una absència congènita de pigmentació, mentre que el «gen platejat» aclareix les parts fosques.

«A la ciència veterinària sovint es coneix com a «gen platejat» els animals que neixen amb pells blanques o molt pàl·lides i, igual que les dents de llet, que finalment es desprenen, recuperen la coloració habitual dels adults quan perden la pell de bebès», va indicar Booth, segons la cadena estatal ABC.«Al regne animal salvatge, en realitat és bastant desafortunat tenir una coloració inusualment pàl·lida perquè delata els animals malgrat el camuflatge i s'arrisquen a ser vistos pels depredadors potencials», va afegir la doctora.

Turisme Austràlia i Zoo Austràlia han començat una campanya per Facebook per buscar un nom a la coala.