Aquest diumenge acabo la reflexió -actualització entorn de les paràboles del sembrador.

Considero encara quatre fets o desigs que avui tenen molta importància per a les persones. A partir d'aquests fets algunes consideracions de les llavors a sembrar: 7è fet: Valoració de la llibertat, igualtat i fraternitat. Llavors a sembrar:

-Valorar i promoure la llibertat, desig d'igualtat i fraternitat com a elements humanitzadors de la vida col·lectiva i personal.

-Proclamar i mostrar que Déu assegura la llibertat.

-Experiència que som una Església fraternal i treballar perquè ho sigui.

-Afavorir la cultura del diàleg i del «saber escoltar».

Les comunitats cristianes, els grups i associacions de cristians, els moviments, han de ser signe significatiu de convivència humana.

-Discernir i vacunar-se de la tendència d'alguns personatges de «fer-se adorar».

8è fet: la sobrevaloració d'allò que hom sent com a propi.

Exaltació del propi grup, de la pròpia nació, de la pròpia ètnia, de les festes cíviques, esportives, folklòriques; de la pròpia colla, del propi equip...

Llavors a sembrar:

-Educar la importància del propi grup, però alhora el sentit social i col·lectiu. La identitat no està renyida amb la universitat.

-Afavorir la capacitat crítica per no fer un Déu d'allò que és propi.

-A partir de l'estima a la pròpia identitat, aprendre a reconèixer els valors dels altres, pobles, grups, cultures, costums...; entrenar-se en l'obertura als altres, i alhora a l'Altre Transcendent., a Déu.

-Educar el sentit d'universalitat.

-Humilitat per no creure que la «meva veritat» és la única i absoluta.

9è fet: El valor de la realització personal.

Hi ha una tendència a realitzar-se per la via de l'harmonia interior. S'observa que les religions orientals tenen un cert atractiu. Es constata un cert retorn a l'esoterisme, a la màgia, als horòscops. Hi ha una sensibilitat ecològica molt positiva, que fins i tot es pot tornar culte a la natura.

Llavors a sembrar:

[...] (extret del Full Parroquial)