El serial de la segona demanda de paternitat contra el cantant Julio Iglesias que presenta el valencià Javier Sánchez Santos va viure dilluns el segon dels successius capítols que s'apropen. El suposat fill del cantant de Soy un truhán, soy un señor i el seu advocat, el lletrat sevillà Fernando Osuna, van escenificar la interposició de la demanda de paternitat -que supera els 400 folis- als jutjats de València.

L'escrit ja s'havia presentat davant el deganat, perquè procedeixi al seu repartiment, a primera hora del matí. Encara que Sánchez Santos i el seu lletrat van convocar la premsa a l'hora de l'Àngelus per explicar els detalls de la demanda que, a la vista de la informació que van facilitar, donarà per parlar-ne al llarg de diferents capítols.

Sánchez Santos va arribar amb retard a la cita perquè compareixia en directe als espais televisius matutins de premsa rosa. I tant ell com el seu lletrat van declinar facilitar la voluminosa demanda perquè «ja s'aniran coneixent els detalls», va explicar l'advocat als periodistes. El suposat fill de l'intèrpret de Hey -que diu que va ser engendrat a Sant Feliu de Guíxols- sí que va voler llançar un missatge al seu presumpte progenitor en una breu compareixença en la qual amb prou feines va admetre un parell de preguntes. «No et guardo rancor. Soc una persona que tinc capacitat per perdonar i encara hi ha temps per poder rectificar aquesta mentida», va assegurar als periodistes a la porta de la Ciutat de la Justícia de València. El nou pas judicial és el segon intent de Javier Sánchez perquè «la justícia faci honor al seu nom», segons les seves pròpies paraules.

El 1992, un jutjat de València ja el va reconèixer com a fill del cantant després de negar-se l'artista a sotmetre's a les proves de paternitat. Una resolució que va ser anul·lada per l'Audiència provincial, decisió que va ratificar el Suprem, en entendre que el fet que Iglesias no volgués sotmetre's a la prova de paternitat no era motiu suficient per declarar-la legalment. Per aquest motiu, tots aquests anys Javier Sánchez assegura haver tingut «una espineta clavada». Que espera treure's amb l'ajuda de l'ADN.

«Han hagut de passar 27 anys per obtenir una prova que certifica al 99,9% que Julio Iglesias és el meu pare biològic i que la meva mare deia la veritat. Ha estat una prova que el meu pare biològic sempre ha rebutjat fer-se voluntàriament i que ara ha donat el resultat més alt», va defensar el jove en la seva breu compareixença davant els periodistes. «I per a això he comptat amb el millor equip de detectius de tot Espanya (que van obtenir objectes personals de l'«entorn de Julio Iglesias» a Miami, que, ara com ara, també declinen revelar, per poder practicar les proves d'ADN) i amb el millor bufet d'advocats», en referència al Bufet Osuna, que ja va aconseguir guanyar un altre cas semblant: la demanda de paternitat que va presentar el torero Manuel Díez El Cordobés contra el seu pare i també matador, Manuel Benítez El Cordobés.