El carismàtic fundador de la revista PlayboyPlayboy, Hugh Hefner, va morir ahir als 91 anys a casa seva, la Mansió Playboy de Los Angeles (EUA). Hefner va morir per causes naturals, va detallar Playboy Enterprise, l'empresa matriu de l'imperi Playboy. A més, el compte de Twitter de Playboy va publicar una foto de Hefner i va destacar una de les seves cites: «La vida és massa curta per estar vivint el somni d'una altra persona».

Nascut a Chicago el 1926, Hefner va fundar Playboy el 1953 després que els directius de la revista Esquire li neguessin un augment de cinc dòlars en el seu sou. La protagonista del primer número de Playboy en aquest 1953 va ser la diva Marilyn Monroe, amb una foto de portada en què apareixia vestida, però completament nua en un llit de vellut vermell a les pàgines interiors.

Playboy, cèlebre pel «conillet» que la representa, va néixer com un desafiament als conservadors codis morals que regien als Estats Units en aquells anys. «Quan Hef (Hugh Hefner) va crear Playboy, ho va fer per defensar la llibertat personal i sexual en un moment en què el país era dolorosament conservador. La nuesa va jugar un paper en el debat sobre les nostres llibertats sexuals», va afirmar la plantilla de Playboy en un comunicat el passat 2015, després d'anunciar l'abandonament dels nus a la portada, que poc després recuperaria.

Sota la direcció de Hefner, Playboy va seguir transgredint amb la presència de la primera afroamericana, Darine Stern, a la portada d'octubre de 1971; o quan al novembre de 1975 va mostrar la model Patricia Margot McClain a punt de masturbar-se en un cinema. Amb els anys, però, la revista va anar perdent el seu caràcter provocador.

Un ritme de vida desenfrenat

Conegut per les seves festes salvatges a la Mansió Playboy plenes de «conilletes» i la seva vida estrafolària envoltat de dones molt més joves que ell, Hefner va admetre una vegada que durant algun temps va mantenir relacions amb onze de les dotze «conilletes» de portada de cada any.

Hefner solia tenir diverses parelles al mateix temps i algunes s'instal·laven a la seva casa, com les bessones Kristina i Karissa Shannon, amb les quals el fundador de Playboy va mantenir una relació el 2008 quan tot just tenien 18 anys i ell ja passava dels 80.

El fundador de Playboy es va casar tres vegades i va tenir quatre fills. Una d'ells, Christie, es va fer càrrec del decadent imperi del seu pare a principis dels anys vuitanta disposada a eliminar els negocis ruïnosos de la companyia. El passat 2016 Hefner va vendre per 100 milions de dòlars a Daren Metropoulos la seva famosa mansió, encara que va seguir vivint-hi fins ahir, l'últim dels seus dies.