Un collaret del qual penja un diamant color D de 163,41 quirats sense cap fissura, el més gran mai subhastat, es presentarà i sortirà a la venda el pròxim 14 de novembre a Ginebra en una cita organitzada per la joieria de Grisogono i la casa de subhastes Christie 's.

El diamant, de talla maragda i color D, és a dir, totalment incolor i el grau més alt pel que fa al color, molt poc freqüent, és un dels més excepcionals mai exhibits per Christie 's, segons explica en un comunicat el responsable de joies de la casa de subhastes, Rahul Kadakia. A més, es tracta del més gran diamant de color D sense fissures mai subhastat.

La peça va ser trobada en una mina a Angola el 2016 i la pedra original d'on es va sostreure era de 404 quirats. La pedra original es va enviar a Anvers (Bèlgica) per a ser taxada i valorada, i posteriorment va ser tallada a Nova York per un grup de deu especialistes que van aconseguir polir un diamant de 163,41 quirats. El treball dels professionals va durar onze mesos.

Un cop el diamant llest, els professionals de De Grisogono van idear 50 diferents dissenys per poder lluir la pedra preciosa. Finalment es va decidir que el diamant penjaria d'un collaret asimètric decorat amb diamants i maragdes.

El collaret, el preu estimat del qual no ha estat encara fet públic, s'exhibirà a Hong Kong, Londres, Dubai i Nova York abans de ser mostrat i subhastat a Ginebra.