Advent significa adveniment, que algú ve, que està venint. Ja sabem que aquest algú és Jesús, el Senyor, el Salvador.

En aquest temps litúrgic, cal aprendre a conjugar els tres temps del verb venir: el passat, el present i el futur.

En efecte, Jesús ha vingut a la nostra història humana, però continua venint avui, i vindrà o tornarà com a Senyor gloriós per portar-la a la plenitud.

Per això durant aquest temps ens cal viure tres actituds: preparar, vetllar, esperar.

Preparar

Jesús ja s'ha encarnat en aquesta nostra humanitat. En un moment concret de la història, en un poble concret, nasqué Jesús. Ho celebrem amb goig durant les festes de Nadal i de Reis. Però perquè Nadal sigui la celebració del naixement de Jesús cal preparar-nos vivint amb intensitat aquestes setmanes d'Advent.

Passant pels carrers, contemplant els comerços, ens adonem que materialment -i pensant en el consum- es desitja que tinguem presents les festes de Nadal. I certament que aquesta dimensió material la tenim ben present. La preocupació per ornar la llar i fer-la acollidora, la previsió d'alguns regals per a les persones estimades, les invitacions, la preparació dels àpats familiars, esdevenen algunes de les preocupacions d'aquestes setmanes.

Però no podem oblidar la necessitat de preparar-nos-hi personalment. Aquesta preparació ens ha d'ajudar a viure el veritable sentit de Nadal, que és principalment contemplació, admiració, agraïment... perquè amb el naixement de Jesús s'ha manifestat l'amor de Déu a la nostra humanitat. En la història de la humanitat s'ha viscut un fet impensable, únic: Déu en Jesús s'ha fet carn de la nostra carn i sang, i ha conviscut enmig nostre. Aquest és el gran motiu de la «festa». Alerta, i no ens quedem només amb una festa de bons sentiments, que després ens pot fer sentir més buits. Ens cal preparar-nos durant aquestes setmanes.

Vetllar

Vetllar exigeix estar atents a la vinguda constant de Jesús a la nostra vida i a la nostra història. L'advent ens urgeix a adonar-nos d'aquesta vinguda. El Senyor ve ara com a Senyor Ressuscitat [...] (extret del Full Parroquial d'aquesta setmana).