Un grup de persones es van concentrar dijous al matí davant del Congrés dels Diputats al crit de «fora la religió de l'escola» i van lliurar les 54.014 signatures recollides per Europa Laica per exigir la derogació dels Acords amb la Santa Seu signats els anys 1976 i 1979.

Aquestes signatures van ser recollides en el marc de la campanya «Per la Denúncia i Derogació dels Acords amb la Santa Seu i altres confessions religioses», organitzada per Europa Laica, que compta amb el suport de més de seixanta col·lectius i organitzacions.

Els manifestants consideren que aquests acords vulneren el principi democràtic de la separació entre Església i Estat i emparen el finançament legal amb fons públics de la institució catòlica, així com l'adoctrinament religiós dels alumnes.

«Ensenyament públic i laic», «Derogació de l'Acord amb el Vaticà», «L'escola a ensenyar i els capellans a resar» i «Al PP se li veu la sotana» van ser algunes de les consignes que es van cantar durant la protesta. A més, els manifestants han portat una gran pancarta en la qual s'ha pogut llegir: «Per una escola pública i laica. Denúncia i derogació Acords amb el Vaticà».

El responsable de l'àrea d'Educació d'Europa Laica, Fermín Rodríguez, va explicar als mitjans que l'assignatura de Religió ha d'estar obligatòriament oferta en tots els centres educatius. Des del seu punt de vista, això provoca «segregació i divisió» dels alumnes -entre els que trien aquesta assignatura i els que no- «segons les idees dels pares».