La filla única del dictador Francisco Franco, Carmen Franco i Polo, ha mort aquest divendres als 91 anys al seu domicili de Madrid, segons ha confirmat el seu nét Luis Alfonso Borbón a través d'Instagram.

Dijous la seva filla, Carmen Martínez-Bordiu, va confirmar en declaracions a TVE que el dia de Nadal va rebre l'extremunció perquè la seva salut havia empitjorat els darrers dies.

Nascuda a Oviedo el 1926, patia un càncer terminal que li van diagnosticar aquest estiu. Franco va néixer dos anys i mig després del casament dels seus pares, Maria del Carmen i Francisco Franco. Tot i que es deia Carmen, va ser coneguda per diversos àlies, com Nenuca, Carmelilla, Carmencita, Cotota i Morita. El seu pare l'adorava, i ella ha deixat constància de la seva bona relació al llibre de memòries 'Franco, mi padre', dels historiadors Stanley Payne i Jesús Palacios. A més, era la presidenta de la Fundació Nacional Francisco Franco.

Carmen Franco es va casar el 10 d'abril a la capella del Palau del Pardó amb el cirurgià Cristóbal Martínez-Bordiu, desè marquès de Villaverde, amb qui va tenir set fills, nascuts tots en el Palau del Pardo.

Després de la mort del seu pare, Francisco Franco, el rei Joan Carles li va concedir el títol de duquessa de Franco amb grandesa d'Espanya. Actualment residia a Madrid i era Dama de l'Ordre del Sant Sepulcre de Jerusalem i Dama Gran Creu de l'Ordre Civil de Beneficència (1962). El 19 d'octubre del 2013 va ser nomenada Dama del Reial Cos de la Noblesa del Principat d'Astúries.