14 de gener de 2018
14.01.2018

Aragó retira un llibre que parla de «Corona catalanoaragonesa»

13.01.2018 | 23:50

El govern de l'Aragó ha ordenat la retirada d'un llibre de text de l'editorial barcelonina Casals pel que considera «manipulació de la història», tal com ha denunciat la consellera d'Educació, Cultura i Esport, Mayte Pérez. L'executiu aragonès critica que el llibre, de Literatura Universal, parlava de «Corona catalanoaragonesa» en comptes de la «Corona d'Aragó».

La publicació es feia servir en una optativa de primer de Batxillerat de l'institut Ramon y Cajal d'Osca, que tenia 16 alumnes. La directora provincial va donar l'avís al govern de l'Aragó, que ha ordenat la retirada del llibre a tots els centres que el facin servir. A més, l'executiu enviarà una queixa a l'editorial.

El govern de l'Aragó ha fet una crida als centres educatius perquè revisin tots els llibres que tinguin de l'editorial Casals per si hi hagués «algun tipus de falsedat». L'executiu aragonès posarà en marxa una comissió d'assessorament que detecti «errors històrics» en llibres de text no només de l'Aragó, sinó també de les «comunitats limítrofs».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook