15 de febrer de 2018
15.02.2018

Mor als 83 anys el príncep Enric de Dinamarca, espòs de la reina Margarida II

Va ser el primer home a ser consort del país i es va retirar de la vida pública el 2016, per diversos problemes de salut

15.02.2018 | 07:08

El príncep Enric de Monpezat, espòs de la reina Margarida II de Dinamarca, va morir aquest dimarts als 83 anys al castell de Fredensborg, segons va informar ahir la Casa Reial a través d'un comunicat. «Sa altesa reial príncep Enric ha mort en pau mentre dormia a les 23.18 hores del dimarts 13 de febrer al palau de Fredensborg. Sa majestat la reina i els seus dos fills eren al seu costat», assegura el comunicat.

Enric de Monpezat va néixer a França el 1934 i es va retirar de la vida pública el 2016, renunciant al seu títol de príncep consort: va ser el primer home a ser consort d'una monarca al país europeu. El príncep va ser diagnosticat fa dues setmanes d'un tumor pulmonar i va ser hospitalitzat a causa d'una malaltia que va sofrir durant un viatge privat a Egipte.

Enric va aixecar la polèmica fa mesos quan va assegurar que no volia ser enterrat amb la seva dona. Per aquest motiu, segons es va saber ahir, el seu cos serà incinerat i les cendres escampades al mar.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook