17 de febrer de 2018
17.02.2018

Confirmada la presència de la sargantana aranesa a l'Alt Pirineu

17.02.2018 | 00:59
Un observador, mostrant un exemplar de sargantana aranesa.

El Parc Natural de l'Alt Pirineu ha confirmat per primer cop la presència de la sargantana aranesa dins del seu àmbit, durant els treballs de prospecció sobre el terreny que es porten a terme des del mes de juny passat en el marc del Programa de Seguiment de la Biodiversitat al parc. En concret, es van localitzar tres exemplars, entre els 2.511 i els 2.559 metres d'altitud, al sector de Comagireta. Es tracta d'una important fita que suposa un nou repte de conservació, per la singularitat de l'espècie en perill d'extinció i pel delicat estat en què es troba.

Així mateix, també es van localitzar 230 exemplars de sargantana pallaresa, sobretot a les valls del Nyiri, La gola, Tres Estanys i la Coma del Forn, dada que suposa un increment de la presència confirmada d'aquesta espècie al Parc Natural de l'Alt Pirineu. Les campanyes de prospeccions continuaran durant tres anys, per tal d'arribar a inspeccionar la totalitat de la superfície potencial d'aquestes dues espècies en l'àmbit del parc.

Un equip de 29 observadors, coordinat pel biòleg Benito Fuertes i integrat per tècnics del Parc Natural de l'Alt Pirineu, de l'Equip de Suport a la Conservació de l'Os, del cos d'Agents Rurals i de la xarxa de voluntaris del parc, han completat la primera campanya de prospeccions, amb batudes al llarg d'un total de 92 quadrícules de 25 ha de superfície cadascuna, a l'àrea més nord-occidental, entre el 4 de juliol i el 25 d'agost passat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit