Diferents estudis han analitzat els beneficis del consum moderat de cervesa en adults sans per al sistema immune ja que, segons assegura la directora del Grup de Inmunonutrición de l'Institut de Ciència i Tecnologia d'Aliments i Nutrició (ICTAN), Ascensión Marcos, pot millorar la resposta contra els agents responsables del desenvolupament de malalties infeccioses.

En el marc de les cinquenes jornades «Avenços en Nutrició. El seu impacte sanitari i social», organitzades per la Universitat Complutense de Madrid (UCM) i l'Associació d'Estudis Nutricionals (ASEN), aquesta experta ha analitzat els beneficis d'aquesta beguda quan és consumida «amb moderació i dins del patró de la dieta mediterrània».

En aquest sentit, va destacar els resultats d'un estudi realitzat pel ICTAN, organisme del Consell Superior de Recerques Científiques (CSIC), que va determinar que el consum moderat durant un mes podria produir una millora en el sistema immunològic, especialment en les dones.

Segons institucions internacionals, s'entén per consum moderat d'alcohol una ingesta que no superi els 30 grams al dia en els homes, la qual cosa equivaldria a tres canyes de cervesa tradicional o 600 mil·lilitres, i 20 grams al dia per a les dones, dues canyes o 400 mil·lilitres. I pel que fa als beneficis cardiovasculars, Marcos ha destacat que també hi ha evidència científica que tant la cervesa com altres begudes fermentades com el vi o la sidra són beneficiosos pel seu contingut en antioxidants naturals, entre els quals destaquen els polifenols.

El llúpol contingut en la cervesa podria influir positivament en els paràmetres sanguinis del metabolisme oxidatiu, evitant l'oxidació de les cèl·lules. I després del consum de cervesa sense alcohol s'aprecia una possible reducció en els biomarcadors d'inflamació i en el dany oxidatiu, i un augment en la defensa antioxidant, amb implicacions en les malalties cardiovasculars.