02 de març de 2018
02.03.2018

Una aplicació alerta de la presència de plantes que provoquen al·lèrgia

«Planttes», impulsada per investigadors de la UAB, insta a ubicar sobre el mapa la presència dels focus al·lergògens

02.03.2018 | 00:45

El Punt d'Informació Aerobiològica (PIA), en col·laboració amb el Centre de Visió per Computador de la UAB, han posat en marxa una aplicació per a mòbils que alerta de la presència de plantes que provoquen al·lèrgia a als carrers de les ciutats.

L'enginy s'anomena «Planttes» i anima els usuaris a ubicar sobre el mapa la presència d'aquests focus al·lergògenes i indicar-ne l'estat de floració. Aquesta informació pot ser visualitzada per totes les persones que es descarreguin l'aplicació i ajudar-les a decidir quines són les rutes més recomanables a seguir per evitar la proximitat a aquells llocs on es troba la planta amb la flor oberta. Es tracta d'una informació dinàmica, que canvia dia a dia.

Aquesta aplicació que va néixer com a exercici pràctic en una col·laboració amb el màster de disseny de l'Escola de Disseny de Barcelona té per objectiu engrescar els ciutadans que col·laborin en la configuració del mapa de les possibles al·lèrgies als carrers de les ciutats i pobles. Es troba a disposició dels usuaris a GooglePlay a través del sistema Android.

L'aplicació «Planttes» mostra als usuaris imatges de les diferents plantes al·lergògenes més importants, i els ofereix informació de com són les seves flors i els seus fruits. El sistema permet a l'usuari assenyalar en el mapa el punt on es troba, quina planta està veient i les seves característiques.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook