El famós físic teòric Stephen Hawking té una resposta a l'enigma de què hi havia abans del Big Bang, el principi de l'Univers, fa 13.800 milions d'anys. En una entrevista amb el seu col·lega Neil de Grasse Tyson per al programa de televisió Star Talk emès aquest passat diumenge a National Geographic Channel, Hawking va apostar per una teoria coneguda com la «proposta sense límits».«La condició límit de l'univers és que no té límit»,

va dir Hawking a Tyson. Per comprendre millor la teoria, caldria imaginar un comandament a distància que controla l'univers i prémer el botó «Rebobinar». L'univers s'expandeix constantment. A mesura que es retrocedeix en el temps, l'univers es contreu. Rebobinant fins al Big Bang, tot l'univers es redueix a la mida d'un sol àtom, segons va exposar Hawking.

Aquesta bola subatòmica de tot es coneix com la singularitat. Dins d'aquesta petita i enorme massa de calor i energia, les lleis de la física i el temps tal com les coneixem deixen de funcionar. Dit d'una altra manera, el temps tal com s'entén literalment no existia abans que l'univers comencés a expandir-se. Per contra, la fletxa del temps es contrau infinitament a mesura que l'univers es fa cada vegada més petit i mai arriba a un punt d'inici clar.

Hawking va assegurar durant el programa que abans del Big Bang, el temps estava comprimit: «Sempre s'acostava a res, però no es convertia en res. Mai hi va haver un Big Bang que produís alguna cosa del no-res. Semblaria així des del punt de vista de la humanitat», va indicar.

Així mateix, segons Space.com, en una conferència sobre la teoria, Hawking va escriure que «els esdeveniments abans del Big Bang simplement no estan definits, perquè no hi ha manera que un pugui mesurar el que va passar amb ells».