L'enfonsament del terreny a la badia de San Francisco no s'ha tingut en compte en models d'augment del nivell del mar pel canvi climàtic, i ara amenaça parts de l'icònic Silicon Valley. Els mapes de perill utilitzen l'augment estimat del nivell del mar a causa del canvi climàtic per determinar el risc d'inundació a la costa actual, però no tenen en compte que part de la terra s'està enfonsant.

Un estudi precís de la subsidència al voltant de la badia de San Francisco mostra que, per a estimacions conservadores de l'augment del nivell del mar, el doble de la superfície corre el risc d'inundar-se abans de 2100, més aviat del que es pensava. Alguns terrenys s'estan enfonsant deu mil·límetres per any, amenaçant l'aeroport de San Francisco, Foster City (amb 30.000 habitants) i parts de Silicon Valley, centre neuràlgic de l'avantguarda tecnològica nord-americana, a l'extrem sud de la badia.

Utilitzant mesures precises de subsidència al voltant de l'Àrea de la Badia entre 2007 i 2011 de l'avançat radar d'obertura sintètica basat en satèl·lits (InSAR), científics de la Universitat de Califòrnia, Berkeley i la Universitat Estatal d'Arizona van traçar les àrees costaneres que es veuran afectadss per diverses estimacions de l'augment del nivell del mar per a fins de segle. Van descobrir que, segons la velocitat de l'augment del nivell del mar, les àrees en risc d'inundació podrien ser el doble del que s'havia estimat només per l'augment del nivell del mar.