Un jutjat del municipi madrileny d'Alcobendas ha condemnat la revista satírica Mongolia a indemnitzar amb 40.000 euros l'extorero José Ortega Cano, segons la sentència, per haver vulnerat el seu dret a l'honor. Segons van informar ahir fonts d'aquesta publicació, en una sentència dictada el passat 8 de març pels Jutjats de Primera Instància 3 d'Alcobendas, «s'ha considerat vulnerat per part d'Editorial Mong, S.L. el dret a l'honor i a la pròpia imatge del torero Sr. Ortega Cano, per la caricatura publicada amb motiu de l'espectacle celebrat a Cartagena el 12 de novembre de 2016, procedint a la condemna de 40.000 ? en concepte d'indemnització, més interessos i les costes del procediment». La Sentència serà objecte de Recurs d'Apel·lació, per considerar que no hi ha cap vulneració del dret a la pròpia imatge, i que ha de prevaler la llibertat d'expressió que empara la publicació satírica, segons afirmen aquestes mateixes fonts.

En un comunicat publicat al web de la revista, es recorda que per fer front a una previsible sanció econòmica, recentment es va llançar una campanya de suport que els va permetre recaptar 23.700 euros. Però després de confirmar-se la suma total de la indemnització, des de la publicació es demana als seus seguidors que facin petites aportacions, per tal de garantir el futur de la revista.

Per la seva banda, Ortega Cano va expressar, en declaracions recollides per La Vanguardia, la seva satisfacció per la decisió del jutjat. En la seva opinió, el «delicte» de la revista va ser «utilitzar la meva imatge com si fos un ésser estrany, res a veure amb la meva personalitat ni la meva trajectòria i per a un acte a Cartagena, lloc on he nascut, on la gent m'estima i em coneix i va produir un gran malestar».