El Papa va lamentar que es produeixin avortaments quan el bebè té malformacions i ho va comparar amb les pràctiques espartanes més cruels que els assassinaven llançant-los des del cim d'una muntanya.

«De nens a les escoles ens ensenyaven la història dels espartans. A mi sempre m'impactava el que ens explicava la mestra, que quan naixia un nen o una nena amb una malformació el portaven al cim d'una muntanya i el llançaven perquè així no hi hagués nens amb problemes. Nosaltres, els nens, dèiem: 'Quina crueltat!'», va assenyalar.

Francesc va fer aquesta valoració en la qual no va parlar directament d'avortament en l'homilia de la Missa que va celebrar a San Giovanni Rotondo, durant el viatge apostòlic que va realitzar ahir amb motiu de la celebració del 50 aniversari de la defunció del Pare Pius.

El Pontífex va exclamar: «Germans i germanes, nosaltres fem el mateix! Amb més crueltat, amb més ciència. Aquell que no serveix, que no produeix, el descartem: aquesta és la cultura del descartament. Els petits no són volguts avui. I per això Jesús és apartat».

D'aquesta manera va arremetre contra la cultura del descartament i va instar a preocupar-se pels petits de la societat, perquè «qui cuida els petits està de part de Déu i venç la cultura del descartament, que, per contra, prefereix els poderosos i considera inútils els pobres».

«Qui prefereix els petits proclama una profecia de vida contra els profetes de la mort de tots els temps», va manifestar.