Dalí serà un dels protagonistes principals de les activitats que s'han inclòs al programa català de l'any europeu del Turisme Cultural. L'exposició Salvador Dalí, aprenent de pintor, que es pot visitar fins al mes de desembre al Teatre Museu Dalí de Figueres, és una de les mostres incloses al programa, com també les exposicions Elles fotografiant Dalí, que es pot veure a la casa museu de Púbol, i Variants de Dali's mustache, a Figueres.

En aquest programa d'activitats s'hi han afegit diverses visites als llocs més emblemàtics del territori català, com Descobrint la Vall de Sant Daniel, entorn del monestir de Sant Pere de Galligants, i també totes les activitats de Temps de Flors, que innunda Girona de visitants.

Sant Pere de Roda també serà protagonista de les visites que ofereix aquest Any del Turisme Cultural amb Pirates i corsaris a Sant Pere de Rodes, on es poden descobrir les històries i llegendes dels corsaris. Aquest monument comparteix amb Miravet i Santes Creus l'activitat Els Misteris del Mr.Stone, amb enigmes per resoldre.

Les Fires de Girona, amb les més de 200 activitats, són una de les festes que s'han volgut afegir al calendari, juntament amb altres festivals, com el Festival Strenes, el Girona a Cappella Festival, el Festivalot o el Festival de Jazz.