El Diumenge de Rams recordem i celebrem l'entrada de Jesús a Jerusalem acompanyat pels seus seguidors i pel poble, amb lloances i cants d'acció de gràcies. Nosaltres avui no només volem recordar aquell fet, sinó que també reconeixem Jesús, el Fill de Déu, el qui ve ple de misericòrdia, que morí i ressuscità per assegurar i mostrar el seu amor i donar-nos la Salvació.

Necessitem que entri també a les nostres vides de nens i nenes, de joves, de pares i mares de família i avis, d'institucions... perquè ens ofereixi estimació, perdó, pau, fortalesa, esperança, vida...

En començar la Setmana Santa reflexiono com viure-la al costat de Crist crucificat, contemplant la nostra vida carregada també amb les creus que porta cadascú.

Pot semblar una proposta només per als qui són creients, per als qui estan més acostumats a participar en les celebracions de la fe, per als piadosos, per a les confraries..., però viure aquesta Setmana Santa és per a tothom que hi estigui disposat. Per això desitjo despertar-te l'interès per viure-la tal com ens proposa la saviesa de l'Església, perquè és important per a la teva vida.

Segur que des de les experiències que has viscut t'has fet i et fas preguntes. Algunes com a mostra: com afrontar el sofriment? Puc esperar quelcom més si la mort aparentment i humanament és el darrer capítol de la vida? Per què la creu s'ha convertit és un signe d'amor, de salvació... quan era un instrument de mort i de condemna? La passió de Jesucrist ofereix quelcom important a la «passió o sofriment personal i de la humanitat»? Quin significat té la mort de Jesús, home just i entregat? Com m'afecta a mi la seva passió i la seva mort en creu? Per què cal participar en les celebracions de Setmana Santa?

Les celebracions de la Setmana Santa no només són un record llunyà, sinó que són actualització avui per a nosaltres de la passió, mort i resurrecció de Jesús i, per això, resposta als interrogants.

El dimarts sant, en una celebració poc coneguda anomenada de la Missa Crismal, a la tarda, els capellans renovem els nostres compromisos. També es beneeixen els sants olis i es consagra el crisma, elements que s'utilitzen en les celebracions d'alguns sagraments

[...] (extret del Full Parroquial).