28 de març de 2018
28.03.2018

Els exhibidors de cine no precisen si repercutiran en el preu la caiguda de l'IVA

El ministre Montoro diu que la baixada del tribut del 21% al 10% «ha d'anar al consumidor»

28.03.2018 | 09:37

Els exhibidors gironins de cinema no han aclarit si repercutiran en el preu de l'entrada la baixada de l'IVA que el Govern espanyol ha fet efectiva per al sector del cinema, i que s'aplicarà properament.

Aquest diari es va posar ahir en contacte amb representants dels cinemes Albéniz i dels Ocine de Girona, els quals no es van pronunciar sobre l'abaratiment dels preus de les entrades quan l'IVA caigui del 21% al 10%. Un dels exhibidors consultat va dir que no es pronunciarà fins que la mesura sigui efectiva.

Per la seva part, el ministre d'Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, va confirmar ahir que el projecte dels Pressupostos Generals de l'Estat (PGE), aprovat precisament ahir, inclou la baixada de l'IVA de les entrades de cinema del 21% al 10%, i va precisar que «ha d'anar al consumidor».

«Aprofito per dir als exhibidors de cinema que si es baixa l'IVA no és per tenir més beneficis en el sector, sinó perquè vagi al consumidor», igual que va passar amb l'IVA dels concerts o els espectacles esportius, segons va apuntar Montoro durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres.

«És intenció del Govern que estigui en el preu de les entrades i no en el marge de benefici de les empreses», va reiterar Montoro, i va insistir que «si es baixa l'impost indirecte és per beneficiar el consumidor».

Per la seva banda, el ministre d'Educació, Cultura i Esport i portaveu del Govern, Íñigo Méndez de Vigo, va reiterar la petició de Montoro que la rebaixa de l'IVA «es traslladi als consumidors», alhora que va celebrar l'anunci.

El sector cinematogràfic, igual que la resta d'àmbits culturals que van experimentar una pujada de l'IVA del 8% al 21% al setembre de 2012 –a excepció de llibres, que compten amb un 4%, o les entrades dels museus, exemptes d'aquest impost– va reivindicar des d'aleshores el descens d'aquest tribut. La cultura va ser un dels sectors més perjudicats per la pujada de 2012.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit