El canvi climàtic pot provocar que trobar aliment per criar als pollets sigui una missió cada vegada més difícil per a les aus marines, que no han pogut adaptar el seu cicle reproductor a les noves condicions climàtiques. Així ho assegura un estudi, publicat a la revista Nature Climate Change, en el qual participen els professors de l'Institut de Recerca de la Biodiversitat (IRBio) de la Universitat de Barcelona (UB) Jacob González-Solís i Raül Ramos.

L'augment progressiu de les temperatures del mar podria generar una falta de sincronia entre el període de cria i alimentació dels pollets i les etapes en què les preses són més abundants en els oceans. El treball ha analitzat els patrons de reproducció de 62 espècies d'aus marines del 1952 al 2016, un període marcat per l'augment significatiu de la temperatura de la superfície del mar. Actualment, les aus marines són el grup d'aus més amenaçat del món.

Segons l'estudi, les aus marines no poden adaptar els seus ritmes biològics als canvis de la temperatura en superfície dels oceans, mentre que les seves preses més habituals -calamars o sardines- i que estan alterant els patrons reproductors com a resposta.