La Casa de Cultura del Gironès, Les Bernardes, amb seu a Salt, impulsarà durant el mes de maig el I Festival Místic per promoure veus joves i amb projecció dins el panorama musical català.

La institució ha informat en un comunicat que quatre joves actuaran cada divendres de maig, de 2/4 de 8 del vespre a les 9, i ho faran a l'antiga església que es transformarà en un cafè-teatre. Dins aquest registre intimista començarà Victòria Quingles (4 de maig) i després serà el torn de Maria Lamata (dia 11), Marion Harper (dia 18) i, per últim, Ju (dia 25).

En aquesta primera edició, són quatre concerts de «diferents estils musicals, dirigits a un públic ampli i amb una selecció basada en propostes innovadores i singulars», informa la institució.

Quingles és una aposta per la cançó d'autor, Lamata pel jazz, Harper pel pop electrònic i Ju pel reggae i rhythm & blues. Aquest és finalista del concurs Sona9.

El preu de cada concert serà de 5 euros i s'inclourà un tast, sense especificar més.

El Festival Místic vol introduir un concepte nou de programació musical, amb un format innovador i seguint el criteri de Les Bernardes dels darrers anys «explorant els marges».

Per al director de Les Bernardes, Robert Fàbregas, «el centre aposta per la formació, les conferències i les exposicions, i ens faltava la música».

«Comencem amb una aposta durant el maig amb un registre innovador i que encaixa en l'antiga església, que es transformarà en un cafè teatre», ha dit.

El festival és organitzat per la Casa de Cultura Les Bernardes amb el suport del projecte cultural La Tornada, que dirigeixen Pau Planas i Rocío Rodríguez, ha informat la institució.