Despacito, la cançó de Luis Fonsi i Daddy Yankee que tants èxits ha recollit, va patir ahir un atac per per part dels hackers a la plataforma Youtube. El videoclip oficial de la cançó al canal LuisFonsiVEVO superava els 5.000 milions de reproduccions a Youtube, però durant unes hores va estar caigut de la xarxa. L'atac, que unes hores més tard va ser resolt pels responsables de la popular plataforma de vídeos en streaming, també va afectar contingut d'altres artistes com Shakira, Selena Gómez, Drake i Taylor Swift, tal com va informar ahir la BBC. No obstant això, la caiguda del vídeo de la cançó del passat estiu va ser el que més impacte va causar, i es va convertir en un dels temes més populars a la xarxa social Twitter.

El compte oficial de Hackers a Twitter no va tardar a comunicar la seva acció: «El compte de LuisFonsiVEVO YouTube hackejat. L'atacant acaba de canviar el títol i la miniatura de Despactito Song, el vídeo de YouTube més vist amb més de 5 mil milions vistes. Kuroi'sh és el mateix hacker que va piratejar dos comptes de Twitter la setmana passada». Des del perfil dels pirates informàtics, també es va voler deixar clar que el motiu de l'acció ha estat simplement per «divertir-se».

Investigació en curs

Els responsables de Youtube, plataforma que actualment pertany al gegant Google, estan investigant els possibles errors en la seguretat dels seus sistemes, amb l'objectiu d'evitar que els pirates puguin tornar a actuar en els seus continguts.