La pel·lícula Les distàncies, de la barcelonina Elena Trapé, va guanyar ahir la Bisnaga d'Or al millor llargmetratge espanyol en el 21 Festival de Cinema en Espanyol de Màlaga, mentre que la coproducció brasilerouruguaiana Benzinho, de Gustavo Pizzi, va guanyar la Bisnaga d'Or al millor llargmetratge iberoamericà. Elena Trapé es va alçar a més amb la Bisnaga de Plata a la millor direcció per aquesta pel·lícula, un drama que mostra una generació que no ha pogut complir els seus somnis.

De la seva banda, Benzinho, un poderós retrat emocional de les peripècies d'una família que es reajusta quan el fill gran anuncia la seva partida, va aconseguir també el premi especial del jurat de la crítica.

El millor actor del certamen va ser Javier Rey, pel seu treball en la pel·lícula Sin fin, de César i José Esteban Alenda, i el premi a la millor actriu va recaure, ex aequo, a Alexandra Jiménez, per Les distàncies, i l'argentina Valeria Bertuccelli, per La reina del miedo.

El premi especial del jurat també ha estat compartit, en aquest cas per Casi 40, de David Trueba, i La reina del miedo.

Una altra de les triomfadores del festival malagueny va ser la pel·lícula cubana Los buenos demonios, dirigida per Gerardo Chijona, en aconseguir els premis al millor actor de repartiment, per a Vladimir Cruz; al millor guió, per a Daniel Díaz Torres i Alejandro Hernández, i a la millor música, per a Edesio Alejandro.