La portalada de la Basílica de Santa Maria de Castelló d'Empúrires va acollir ahir l'espectacle El poeta de l'Empordà, un homenatge a Carles Fages de Climent.

Va ser un dels actes principals que acull el poble amb motiu de l'Any Fages, el 50è aniversari de la mort del poeta. Més de 500 persones van poder gaudir d'una tarda maridada amb música i poesia, de la mà de diversos artistes, cantants i cantautors que han versionat Fages de Climent durant la seva carrera, com Pi de la Serra, Josep Tero, Amadeu Casas, Carles Coll i Pau Riba, que farà una lectura recitada de les poesies.

A més, l'acte també va comptar amb la participació de diverses entitats del poble, com el Grup de Teatre Esplais de Castelló d'Empúries, que van interpretar les 42 estrofes de l' Auca del sabater d'Ordis, escrita per l'artista l'any 1966. L'homenatge va finalitzar amb la presència de tots els músics participants a dalt de l'escenari, per interpretar l' Oració al Crist de la tramuntana, un dels poemes més elogiats de l'artista.

Fages de Climent té una estreta relació amb el municipi de Castelló d'Empúries. «La família Fages era de Figueres, però els Climent eren de Castelló», explica Jordi Canet, comissari de l'Any Fages al municipi empordanès. «Tot i que va néixer i morir a Figueres, l'escriptor va viure els últims anys a cavall entre Figueres i Castelló, on està enterrat, on també tenim la Casa Pairal Climent, i on ha quedat tot el seu patrimoni literari», afegeix.