La biblioteca municipal de la Bisbal d'Empordà va acollir dilluns, Diada de Sant Jordi, l'entrega de la primera edició del Premi Empordà de novel·la. L'acte va comptar amb la presència de l'alcalde de la Bisbal, Lluís Sais; el regidor de Cultura, Carles Puig; l'impulsor del Premi Empordà de novel·la, Jordi Imaz; i el guanyador d'aquesta primera edició: Josep Jep Pastells.

El jurat va seleccionar dues del total de 7 novel·les presentades: L'estany perdut, del bisbalenc Martí Cortadellas, que va quedar finalista, i la que havia presentat el veterà escriptor Josep Pastells: Sang Blava, que es va acabar imposant.

Sang Blava és una novel·la escrita ara fa vuit anys i, de fet, Pastells ja l'havia presentat, sense èxit, al Premi Prudenci Bertrana. La novel·la es presentarà el proper 3 de juny en el marc de la primera edició de la fira de llibres Indilletres, ha informat l'ajuntament en un comunicat.

El jurat va destacar la unanimitat de la decisió presa i l'originalitat de la temàtica de la novel·la guanyadora.

Pastells ha ambientat la novel·la a Budapest. El protagonista és un periodista homosexual que està convençut que és fill del Rei d'Espanya.

El Premi Empordà de Novel·la va néixer de la mà de l'editorial Edicions ºF 451 i de l'Àrea de Cultura de l'Ajuntament de la Bisbal. Jordi Imaz volia cobrir el buit de concursos literaris a la comarca del Baix Empordà.