El festival Sons del Món, que cada any combina actuacions musicals amb tastos de vi de la Denominació d'Origen Empordà, programa aquest any artistes internacionals com Gloria Gaynor, Michael Nyman o Inner Circle amb l'objectiu de superar els més de 20.000 visitants de l'any passat.

Els responsables de la cita van presentar ahir a Castelló d'Empúries, on està prevista el 6 de juliol la inauguració a càrrec de Nyman, un cartell que també inclou figures com Antonio Orozco o Sergio Dalma.

Pel que fa a la música en català, els principals artistes d'aquest apartat seran Joan Dausà, que acaba de publicar Ara som gegants, i el grup Els Catarres, que també estrenen disc amb Tots els meus principis.

En total, el programa inclou catorze actuacions que tindran lloc a la plaça de la basílica de Castelló d'Empúries, a la Ciutadella de Roses i en diferents cellers empordanesos.

El festival comptarà també amb un gran concert a la platja que coincidirà amb les festes del nucli turístic d'Empuriabrava i la presència d'una artista el nom de la qual es revelarà a mitjan juny.

Pel que fa als concerts en cellers, els artistes programats són Maria del Mar Bonet, Judit Neddermann, Manu Guix i Paula Valls. El cost del Sons del Món supera el mig milió d'euros, un 25 per cent dels quals prové de l'aportació dels ajuntaments de Roses i Castelló d'Empúries.