Dues pàgines del diari d'Anna Frank que havien estat amagades darrere d'una capa de paper marró han estat descobertes arran del treball d'anys de diverses institucions historiogràfiques holandeses, segons ha informat el Museu de la Casa d'Amsterdam de la jove escriptora que va morir per les pèssimes condicions de vida dels camps de concentració nazis.

La jove alemanya, de família jueva, podria haver cobert les pàgines amb adhesiu i paper marró perquè li preocupava que altres persones en el seu amagatall poguessin llegir-les, ja que contenen una sèrie de bromes pesades i els seus pensaments sobre l'educació sexual, va explicar ahir el director de la Casa d'Anna Frank a Amsterdam, Ronald Leopold. «Faré servir aquesta pàgina per escriure acudits bruts», es llegeix en una pàgina amb diverses frases ratllades, en les quals va anotar quatre bromes obscenes que coneixia.

No obstant això, les pàgines perdudes van ser finalment descobertes després de ser il·luminades i posteriorment fotografiades en alta resolució. Aquestes pàgines van ser escrites el 28 de setembre de 1942, no gaire després que l'adolescent, de 13 anys, i la seva família s'amaguessin dels nazis a la part posterior d'un habitatge d'Amsterdam.

L'adolescent jueva i la seva família es van amagar dels nazis en un annex secret en una casa a Amsterdam durant la Segona Guerra Mundial. Finalment van ser descoberts i Anna va morir de tifus als 15 anys en el camp de concentració de Bergen-Belson l'any 1945. El seu diari es va publicar dos anys després, ha estat traduït almenys a 60 idiomes i s'ha convertit en un símbol de l'horror de l'Holocaust.