El director català Juan Antonio Bayona és l'artífex de Jurassic World: el regne caigut, la darrera entrega d'una de les sagues més icòniques del cinema. Reconeix que en el film hi ha l'AND de les dues pel·lícules anteriors però que també hi és present la seva petjada personal.

«Donarem al públic el que vol però no el que espera, aquest és el repte», ha explicat a Madrid, en la roda de premsa de presentació del film, que arriba a cinemes el 7 de juny però que ja es va preestrenar a nivell mundial en un acte multitudinari el dilluns a la nit al Wizink Center de Madrid.

En una roda de premsa ahir a Madrid, Bayona va reconèixer que ha tingut llibertat creativa i que el productor de la pel·lícula i creador de l'univers dels dinosaures, Steven Spielberg, ha quedat molt satisfet.

Segons va explicar, li ha dit que l'ha «transportat» al film original (de 1993) i que ha «aprofundit» en aquell record. «Mai ningú m'ha tallat les ales, començant per Spielberg que sempre m'ha empoderat i m'ha fet sentir que jo era el responsable», va dir.

Bayona va defensar la feina feta pels seu equip (molts dels quals ja han treballat amb ell en anteriors pel·lícules). «No està malament treure pit, tenim molt de talent al país», va subratllar.

Creador d'aquest univers de dinosaures, Steben Spielberg, que ara actua com a productor, és qui va pensar en Bayona per dirigir la segona entrega de Jurassic World (la primera es va estrenar fa tres anys, el juny 2005).

La pel·lícula manté alguns dels ingredients típics de la saga i també conserva els protagonistes: Chris Pratt i Bryce Dallas Howard. A més, la pel·lícula ha comptat amb el guió de Colin Trevorrow, director de la primera entrega. Tot i això, Bayona defensa que no va tenir cap inconvenient en sumar a l'equip bona part dels seus col·laboradors fidels, que l'han acompanyat en d'altres projectes anteriors com Lo impossible o L'orfenat.

Entre ells, el muntador Bernat Vilaplana, la productora Belén Atienza o el director de fotografia Oscar Faura. El director va destacar que el repte principal era fer una seqüela de la pel·lícula de 2015 però «intentant fer-la encara millor».

A la roda de premsa també hi van participar els dos actors protagonistes, que no van escatimar bones paraules cap al seu director.

L'actriu Bryce Dallas Howard va destacar que és un director «col·laborador i visionari» i que fa sentir-los com «part de la família del director».

També destaca el seu talent el seu company d'escena, Chris Pratt, que diu de Bayona que és una persona que sap molt de cinema i que això es nota. «Gaudeix fent la seva feina, i això és una pena perquè és estrany a Hollywood», va dir.