El Gremi de Pastisseria de Barcelona estima que aquesta revetlla de Sant Joan, 23 de juny, els catalans menjaran 1,7 milions de coques artesanes a Catalunya, 900.000 a Barcelona, cosa que representa un nombre similar al de l'any passat.

El preu d'aquestes coques també serà similar al de l'any passat, entre els 16 i 35 euros en funció de la mida i el pes, malgrat la pujada del pinyó, ingredient en moltes de les seves varietats.

Segons el gremi, el manteniment dels preus i el fet que la Revetlla caigui en dissabte fan que les previsions del Gremi siguin positives per a aquest 2018.

Sobre les varietats preferides, aquest any els catalans opten pels sabors tradicionals: brioix amb fruites i pinyons, milfulls de llardons i pinyons farcida de crema.

Entre les novetats, el gremi destaca la coques de mascarpone, sobrassada o en forma de gelat.

El president del Gremi de Pastisseria de Barcelona, el pastisser Elies Miró, ha assegurat que les coques artesanals «no es poden comparar amb les dels supermercats».